Argipäevane magus-hapu kanaroog
BBC Good Food'i lehelt leidsin ühe mõnusa retsepti. Originaalis soovitati rooga küpsetada mikrolaineahjus, just mikrolaineahjus (ma lugesin ka kaks korda), kuid selle absurdse idee jätsin ma kõrvale ning pistsin kogu roa ahju. Originaalretseptis olid ka ananssitükid, kuid kuna need ununesid mul poest ostmata, tuli minu roog ilma ananassitükkideta ja veel mõningate mugandustega. Maitses aga suurepäraselt!
Vaja läheb:
400 g kanafileed
9 sl ketšupit
3 sl veiniäädikat
4 sl tumedat muscovado suhkrut
2 küüslauguküünt
1 väike punane sibul
2 paprikat
100 g noori suhkruherne kaunu
soovi korral ka 200 g konserveeritud ananassi tükke
Võta suur kauss, sega seal kokku ketšup, veiniäädikas ja suhkur, seejärel lisa purustatud küüslauk, tükkideks lõigatud kanafilee ning viimasena õhukesed sibulaviilud ja viilutatud paprika. Jäta vähemalt 30 minutiks marineeruma. Seejärel tõsta marineerunud kana ja köögiviljad ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit (oleneb, kui suured tükid kanafileest lõikasid). Kui tahad ka ananasse lisada, siis lisa need paar minutit enne roa täielikku valmimist. Enne serveerimist lisa viilutatud suhkruherne kaunad ja sega läbi.
Vaja läheb:
400 g kanafileed
9 sl ketšupit
3 sl veiniäädikat
4 sl tumedat muscovado suhkrut
2 küüslauguküünt
1 väike punane sibul
2 paprikat
100 g noori suhkruherne kaunu
soovi korral ka 200 g konserveeritud ananassi tükke
Võta suur kauss, sega seal kokku ketšup, veiniäädikas ja suhkur, seejärel lisa purustatud küüslauk, tükkideks lõigatud kanafilee ning viimasena õhukesed sibulaviilud ja viilutatud paprika. Jäta vähemalt 30 minutiks marineeruma. Seejärel tõsta marineerunud kana ja köögiviljad ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit (oleneb, kui suured tükid kanafileest lõikasid). Kui tahad ka ananasse lisada, siis lisa need paar minutit enne roa täielikku valmimist. Enne serveerimist lisa viilutatud suhkruherne kaunad ja sega läbi.
Kommentaarid