Jogurtitort karamellikastmega

Imehea, õhuline ja kerge jogurtitort lausa sulas suus ja karamellikaste oli nii maitsev, et limpsi või taldrik puhtaks. Üheks suviseks pidutähtpäevaks valmistasime ahjuõunajogurtist maitsva koogi karamellikattega, mis originaalis oli kaunistatud hurmaaga, aga meie poolt sai lisandiks hoopis maasikad.
Mõnus retsept raamatust "Nadja koogid".

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid
100 g võid
poole sidruni riivitud koor

Täidis:

400 ml vahukoort
500 ml ahjuõunajogurtit
100 g suhkrut
3 sl želatiini+ 150 ml apelsinimahla

Kaste:

100 g iiriseid
100 ml vahukoort
1 tl želatiini

Kaunistuseks:

maasikaid
soovi korral mandlilaaste
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega toasooja või ning sidrunikoorega. Suru mass 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta vahukoor, lisa vahustades jogurt ja suhkur. Paisuta želatiin mahlas ja sulata. lisa želatiin vahukoorele samal ajal segu edasi vahustades. Vala täidis tordipõhjale ja pane kaheks tunniks külma.
Kastme jaoks paisuta želatiin 50 ml- s vahukoores. Soojenda ülejäänud vahukoort koos iiristega, kuni kommid on sulanud, seejärel lisa paisunud želatiin ja sega kuni tekib ühtlane mass. Lase kastmel jahtuda.
Vala jahtunud kaste tordile ja tõsta tort vähemalt 30 minutiks uuesti külma. Enne serveerimist kaunista tort mandlilaastude ja maasikatega.

Kommentaarid

Annika ütles …
Mm kui isuäratav :P
Jaanika ja Signe ütles …
Ei saa salata, et maitses tõesti suurepäraselt :)
Anonüümne ütles …
Kuidas te vakukoore ja jogurti ilusti vahtu saite? Minul peale zelatiini lisamist, mis jäi ka kuidagi liiga vedel, läkski asi nii käest ära, et ei tulnud midagi välja.
Jaanika ja Signe ütles …
Kõigepealt vahusta vahukoor ja siis lisa edasi vahustades jogurt ja suhkur.
Unknown ütles …
Mu üks lemmikumaid koogiretspte. :)