Tiramisu vaarikate ja mustikatega

Selle hõrgu magustoidu valmistamine on mõnus just suvel, kui värsked marjad käepärast. Magustoit on traditsioonilisest tiramisust pisut mahedam, kuna kreemis sisaldub vanillikreem. Retsept raamatust "Tiramisu".

Vaja läheb:

500 g mascarponet
5 dl piima
1,5 dl suhkrut
2 sl jahu
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
200 g Savoiardi küpsiseid
100 g vaarikaid
100 g mustikaid

Immutamiseks:

3 dl musta kohvi
1 dl Amarettot

Peale kakaopulbrit
Vanillikreemi valmistamiseks kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur keemiseni. Klopi kausis ühtlaseks munad ja jahu, vala piim munasegusse ja sega ühtlaseks. Kuumuta segu segades nõrgal kuumuse, kuni kreem on paksenenud, jahuta kaane all täielikult ja siis sega hulka mascarpone ja vanillisuhkur.
Vala pokaalide põhja kiht kreemi, seejärel kiht kohvi- likööri segusse kastetud küpsiseid, siis jälle kiht kreemi ja kiht marju. Tee nii 2- 3 kihti ja aseta magustoit külmkappi maitsestuma.
Serveerimisel puista peale kakaopulbrit.

Kommentaarid