Karamellised bränditorud

Olgu kohe öeldud, et sellel magustoidul pole mingit sarnasust meil tuntud konjakitorudega, mis on võikreemiga täidetud küpsiselaadsed koogid.
Need on hoopis karamellise ja krõbeda tekstuuriga torukesed, mis on täidetud vahukoorega. Krõmpsud torukesed on iirise maitsega ja moodustavad vahukoorega koos suussulava magusa ampsu.
Idee leidsime internetist.

Torude jaoks:

50 g võid
50g pruuni suhkrut
2 sl heledat suhkrusiirupit
50 g jahu
1 sl konjakit

Täidise jaoks:

150 ml vahukoort
2 sl konjakit
soovi korral veidi suhkrut
Torukeste jaoks sulata kokku või, suhkur ja siirup ning lase segul veidi jahtuda.Sega juurde jahu ja konjak.
Tilguta õlitatud lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile piisava vahega kettad ja küpseta neid 180 kraadi juures 6- 8 minutit. Lase neil minut jahtuda enne kui torusid vormima hakkad. Torusid saad vormida ümber õlitatud puulusika varre. Kui kettad muutuvad hapraks, pane need korraks ahju, et nad uuesti elastsemaks muutuksid.
Täidise jaoks mikserda vahukoor ja konjak kokku ja pritsi täidis torudesse vahetult enne serveerimist.

Kommentaarid