Selle hooaja viimased rabarberikoogid

Tundub, et rabarberihooaeg on selleks korraks jälle läbi ja maasikahooaeg juba täies hoos. Kuna tehtud on veel mõned maitsvad rabarberikoogid, siis kirjutaks siia ka nendest natuke.
Meie vanaema lemmik on lihtne rabarberiplaadisai, mille seekord tegin küll ümarasse vormi. Põhimõtteliselt tuleb teha pärmitainas oma äranägemise järgi, rullida see ahjuplaadile või koogivormi ja katta tükeldatud rabarberiga ning siis küpsetada ahjus seni, kuni pärmitaina põhi on peaaegu küps. Seejärel tuleb kook tõsta ahjust välja, raputada üle suhkru ja kaneeliga ning veel umbes 5 minutiks ahju panna, kuni suhkur on sulanud.
Parim on soojalt koos külma piimaga.
Veel meisterdasime lihtsaid lehttainaruudukesi rabarberiga, neile raputasin kaneeli ja fariinsuhkru peale juba enne küpsema panemist ja küpsetasin koogikesi ahjus umbes 15 minutit, kuni lehttainas on kuldne ja krõbe. Maitsesid hääd!
Lisaks sai tehtud üks lihtne ja mõnus rabarberikook Nami- Namist. Ja nimelt hõrk rabarbrikook hapukoorega.

Tainas:

100 g võid
1 dl suhkrut
50 g hapukoort
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

250 g hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut

Kate:

4-5 rabarbrivart
demerara suhkrut

Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga ja sega juurde hapukoor, muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru tainas ümara vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseianed omavahel ja vala põhjale. Kata täidis kooritud ja tükeldatud rabarbriga ning puista peale demerara suhkrut.
Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures 30 minutit, lase veidi jahtuda ja serveeri.

Kommentaarid