Vaniljekreemi ja mustikatega pidusai

Värske ahjust tulnud sai maitseb vastupandamatult. Kui sellele lisada veel vanillikreem ja mustikad, on tulemus lausa suussulav. Küpsetis on parim muidugi ahjust tulnuna, aga sobib kenasti süüa ka järgmisel päeval. Rikkaliku täidisega sai kaunistab tordi asemel ilusti pidulaudagi. Võta kõrvale klaas külma piima ja naudi.

Tainas:
500 g jahu
150 ml piima
35 g pärmi
3 muna
näpuotsatäis soola
60 g suhkrut
150 g võid

Täidis:
3 munakollast
5 sl suhkrut
2 dl vahukoort
3 dl piima
3 sl jahu
1 tl vanillisuhkrut
30 g vanillikastme pulbrit (nt.Ekströms) kreemi paksendamiseks
350 g mustikaid

Taina jaoks lahusta pärm ja pool suhkrust soojas piimas, sega juurde 100 g jahu ja jäta pooleks tunniks kerkima. Ülejäänud jahu, suhkur, sool ja või sega käte abil puruseks massiks. Lisa eelkergitatud tainale muna ja purusegu ning sõtku ühtlaseks ja lase 1,5 tundi kerkida.
Kreemi jaoks kuumuta piim ja koor keemiseni. Vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde jahu. Lisa pidevalt segades piimasegu, tõsta kogu kreem pliidile ja kuumuta madalal tulel kogu aeg segades, kuni kreem pakseneb. Tõsta tulelt, vispelda juurde vanillikastme pulber ja lase täielikult jahtuda.
Rulli kerkinud tainas jahusel laual ristkülikukujuliseks ja kata ühtlaselt kreemiga, jättes pikemast servast 4- 5 cm vabaks. Puista kreemile mustikaid ja keera tainas pikemast servast rulli. Lõika rull võrdseteks tükkideks ja lao 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud ümarasse vormi üksteise kõrvale lõikeserv üleval. Küpseta 200 kraadi C juures eelkuumutatud ahjus 25 minutit. Enne serveerimist võid soovi korral üle puistata tuhksuhkruga.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.


Kommentaarid