Kirsi- šokolaaditort

Sõbrapäev oli küll eile,aga sõbralikud võime olla ju iga päev. Järgnevalt pakun välja veel ühe koogiidee, kus kohtuvad kirsid ja šokolaad. Kreemjas küpsetamat kook valmib kerge vaevaga. Kaunistamisel kasuta oma fantaasiat ja võid ka üldse kaunistamata jätta.

Põhi:
150 g purustatud šokolaadiküpsiseid
70 g sulavõid

Kirsi- šokolaaditäidis:
85 g paksu kirsimoosi
120 g tumedat šokolaadi

Kate:
1 tops (380 g) Alma kirsi- panna cotta jogurtit
200 g Valio Viola vanilje toorjuustu
4 lehte želatiini
75 ml piima

Kaunistuseks:
1 dl vahukoort
1 sl suhkrut
40 g tumedat šokolaadi
nonparelle

Põhja jaoks sega purustatud küpsised sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ning pane külma.
Täidise jaoks sega kirsimoos ja sulatatud šokolaad ühtlaseks ning määri segu põhjale ja aseta jahedasse tahenema.
Katte jaoks mikserda kokku jogurt ja toasoe toorjuust. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Lisa želatiin pidevalt segades jogurtisegu hulka ja vala põhjale. Lase koogil vähemalt 2 tundi enne serveerimist külmas tarduda.
Kaunistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ning tee koogile tordipritsi abil vahukooretutsud. Sulata šokolaad, moodusta sellest meelepäraseid kujundeid, kaunista nonparellidega ja lase taheneda. Aseta kaunistused tordile ja naudi!

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid