Lõhe- toorjuustutort
Veebruaris on mitu tähtpäeva, mida tähistada: eile algas kollase maasea aasta, järgmisel nädalal on valentinipäev ja kuu lõpus ootab ees Eesti sünnipäev. Kindlasti tähistavad nii mõnedki veebruaris ka oma sünnipäeva ;) Miks mitte tähistada pidupäeva seekord hoopis soolase tordiga- kreemjas toorjuust, krõmps kurk ja mõnus kala garanteerivad maitseelamuse!
Põhi:
120 g soolaseid küpsiseid (kreekereid)
85 g sulavõid
Täidis:
1,5 dl vahukoort
400 g Valio Viola lõhe toorjustu
100 g hapukoort
2 sl majoneesi
1/2 pikka kurki
100 g+ 50 g suitsulõhe fileed
sidrunipipart
1/2 sidruni mahl
4 lehte želatiini
tilli, sidruniviile
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga nin suru küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.
Täidise jaoks vahusta vahukoor pehmeks vahuks, mikserda juurde toasoe toorjuust, hapukoor ja majonees. Haki 100 g lõhefileed peeneks ning sega täidisesse, maitsesta vajadusel soola ja sidrunipipraga. Lõika kurk pikkupidi õhukesteks viiludeks.
Paisuta želatiinilehed jääkülmas vees ning lahusta kuumas sidrunimahlas, lisa pidevalt segades täidisele.
Vala põhjale õhuke kiht täidist, kata kurgiviiludega ning ülejäänud täidisega.
Kaunista kurgiviilude, tilli ning ülejäänud lõhega ja aseta vähemalt 2 tunniks külma tahenema.
Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.
Kommentaarid