Suvikõrvitsa püreesupp kukeseentega

Mahe püreesupp suvikõrvitsast maitseb hästi suvel suvikõrvitsate hooajal, aga miks mitte nautida soojendavat suppi ka talvel jahedama ilmaga. Usinad korilased on kindlasti kogunud sügavkülma ka kukeseeni, mis annavad sellele supile just viimase lihvi.

Vaja läheb:
1 küüslauguküüs
2 sl võid
1/2 suuremat suvikõrvitsat
4 porgandit
4 kartulit
200 g Valio Viola sulajuustu
250 g kukeseeni
soola, pipart

Puhasta ja tükelda kukeseened ning prae pannil võis läbi. Loomulikult võid kasutada ka sügavkülmutatud kukeseeni, kui värskete hooaega ei ole :)
Puhasta küüslauguküüs, haki peeneks ja hauta võis, lisa kooritud ja tükeldatud suvikõrvits, porgand ning kartul, kata veega ja keeda soolaga maitsestatud vees, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa sulajuust ja püreeri, vedeldamiseks lisa vajadusel kuuma vett. Maitsesta soovi korral veel soola ja pipraga. Serveeri suppi praetud kukeseentega.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.







1 küüslauguküüs
2 sl võid
1/2 suuremat suvikõrvitsat
4 porgandit
4 kartulit
200 g Valio viola sulajuustu
250 g kukeseeni

Puhasta ja tükelda kukeseened ning prae panil võis läbi.
Puhasta küüslauguküüs, haki peeneks ja hauta võis, lisa kooritud ja tükeldatud suvikõrvits, porgand ning kartul, kata veega ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa sulajuust, püreeri, vedeldamiseks lisa soovi korral kuuma vett ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri koos võis praetud kukeseentega.

Kommentaarid