Vaarika- kohupiima tassikoogid beseekattega

 Midagi pole parata, küpsetamine teeb mind õnnelikuks :) Sõõmine muidugi ka, sest no kellele siis ei meeldiks maitsvad koogid, aga olulisem on siiski protsess ise, mitte ainult lõpptulemus.
Täna on reede ja see tähendab, et algab nädalavahetus ja homme on puhkepäev ja miski ei takista koogitainast kokku segamast, et nautida juba täna õhtul või siis hiljemalt homme hommikul kohvi kõrvale mõnusalt marjaseid tassikooke õhulise beseekattega.

Tassikoogid:
100 g võid
175 g suhkrut
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
200 g jahu
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
275 g Valio vaarika- pavlova kohupiimakreemi
100 g vaarikaid (võivad olla ka külmutatud)

Kate:
2 suurt munavalget (u 75 g)
120 g suhkrut

Kookide jaoks vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks, lisa edasi vahustades ühekaupa munad ja vanilliekstrakt.
Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kuivainete segu vaheldumisi kohupiimaga munasegule ja sega tainas ühtlaseks. Jaga tainas 12 muffinivormi vahel, pistes iga vormi põhja 4- 5 vaarikat ning küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 30 minutit, lase jahtuda.
Katte jaoks kuumuta vesivannil pidevalt segades munavalgeid ja suhkrut, kuni segu on 60 kraadi C (see võtab umbes 6- 7 minutit). Tõsta segu tulelt ja vahusta miksriga tugeval kiirusel, kuni vaht on tihe ja läikiv. Pritsi beseesegu jahtunud kookidele ja soovi korral anna beseedele gaasipõletiga pruunistades viimane lihv.

Postitus valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid