Sinepi- juustukana

Väga maitsev, lihtne valmistada ja meie peres üks lemmikuid argiõhtuseid kanaroogi. Niiviisi valmistades jääb kanafilee mõnusalt mahlane. Minu arvates annab juust piisavalt soolasust, aga kui vaja võib rooga lisaks ka soolaga maitsestada. Kui soovid vähem pikantset rooga, siis vähenda sinepi kogust.
Retsept Nami- Namist, pisut mugandatud.

Vaja läheb:
4 nahata kanafileed (u 800 g)
200 g riivjustu
3 sl teralist sinepit
3 sl piima

Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, nii et saad õhukesed lõigud. Laota viilud ühekordse kihina ahjuvormi. Sega omavahel piim ja sinep ning seejärel sega juurde riivjuust. Laota segu ühtlaselt kanatükkidele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Kui tundub, et juust hakkab liialt pruunistuma, alanda temperatuuri 180 kraadini.
Serveeri värske salati või näiteks aurutatud riisiga.

Kommentaarid