Banaani- kookosetort
Alustada tuleks vist selle tordi puhul hoopis sellest, et 3 musketäri asemel on meil nüüd köögis abiks juba veidi üle aasta suisa 4 abilist. See selgitab ka neid kahte pingviini tordi peal :) Tort valmis nimelt väikevenna 2. kuu sünnipäevaks.
Tort ise on äärmiselt maitsev ja troopiline, kus maitseandjateks on kookos, banaan ja ananass. Lisaks annab maitset ka šokolaad. Tordi retsept pärineb mugandustega raamatust "Nadja koogid"
Põhi:
150 g kookoshelbeid
100 g võid
100 g suhkrut
4 muna
25 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
25 g vanillipudingu pulbrit
50 g riivitud tumedat šokolaadi
1 banaan
1 sl kakaod
100 g ananassimoosi vahele
Täidis:
250 ml vahukoort
100 g ananassimoosi
100 g kookoshelbeid
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad, seejärel sega juurde kookoshelbed, pudingu pulber, kakao, šokolaad, tükeldatud banaan ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpseta 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormides kaks põhja, eelkuumutatud ahjus 180 kraadi C juures 23- 25 minutit, jahuta.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor ning sega 100 g ananassimoosiga. Määri põhjale moos ning kiht kreemi ja kata teisi põhjaga. Kata kook pealt ja külgedelt ülejäänud kreemiga, küljed kaunista kookoshelvestega.
Tort ise on äärmiselt maitsev ja troopiline, kus maitseandjateks on kookos, banaan ja ananass. Lisaks annab maitset ka šokolaad. Tordi retsept pärineb mugandustega raamatust "Nadja koogid"
Põhi:
150 g kookoshelbeid
100 g võid
100 g suhkrut
4 muna
25 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
25 g vanillipudingu pulbrit
50 g riivitud tumedat šokolaadi
1 banaan
1 sl kakaod
100 g ananassimoosi vahele
Täidis:
250 ml vahukoort
100 g ananassimoosi
100 g kookoshelbeid
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad, seejärel sega juurde kookoshelbed, pudingu pulber, kakao, šokolaad, tükeldatud banaan ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpseta 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormides kaks põhja, eelkuumutatud ahjus 180 kraadi C juures 23- 25 minutit, jahuta.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor ning sega 100 g ananassimoosiga. Määri põhjale moos ning kiht kreemi ja kata teisi põhjaga. Kata kook pealt ja külgedelt ülejäänud kreemiga, küljed kaunista kookoshelvestega.
Kommentaarid