Muraka- kodujuustutort

EV 100 tordivõistluse võitnud tort. Murakatega. Jumalik. Meile väga maitses, tegime lausa mitu korda. Nüüd saab lõpuks blogisse ka kirja. Põhi tuleb mõnusalt halvaamaitseline, vahel mõnus murakakiht ja peal kohev kodujuustuvaht. Põdrasamblikku ei kasutanud ja köömnelikööri ka mitte. Sellele vaatamata on lõpptulemus maitsev. Kaunistab uhkusega igat pidulauda.
Retsept Nami- Namist.

Põhi:
80 g tumedat šokolaadi
50 g võid
50 g maapähklivõid
50 g purustatud digestive küpsiseid
50 g röstitud musta leiva puru
30 g suhkrut

Täidis: (kui värskeid murakaid pole käepärast, asenda valmis moosiga)
350 g murakaid
100 g moosisuhkrut
30 g vett
5 želatiinilehte

Kate:
120 g piima
4 lehte želatiini
200 g valget šokolaadi
200 g vahukoort
150 g kodujuustu

Kaunistuseks:
murakaid
röstitud rukkileivapuru

Põhja jaoks sulata šokolaad, lisa või, maapähklivõi, küpsisepuru, leib ja suhkur ning sega ühtlaseks. Suru segu 20 cm koogivormi põhjale ja aseta jahedasse tahenema.
Täidise jaoks pane želatiinilehed külma vette likku. Kuumuta murakaid, suhkrut ja vett ja keeda 10 minutit või siis kuumuta valmis moosi keemiseni. Lahusta kuivaks pigistatud želatiinilehed kuumas moosis, lase veidi jahtuda ning vala põhjale ja aseta 30 minutiks jahedasse tahenema.
Katte jaoks paisuta želatiin külmas vees, pigista kuivaks ning lahusta kuumas piimas. Vala segu tükeldatud valgele šokolaadile ning sega ühtlaseks. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, sega juurde kodujuust ning jahtunud valge šokolaadi segu ja vala vormi. Lase seista üleöö külmas, kaunista murakate ja leivapuruga ning serveeri.

Kommentaarid