mahe kaalikapüreesupp vähisabadega

Kaalikas on mõnusalt magus köögivili ja sobib püreesupi sisse imeliselt, eriti kui seda kombineerida sama magusa porgandi ja vana hea kartuliga, mis lisab supile sametist tekstuuri. Sulajuust annab supile just parasjagu maitset, kuid soovi korral võib lisaks maitsestada suppi veel soola ja pipraga. Supile toekuse andmiseks sobib hästi seemnesegu ja vähisabad.

Vaja läheb:
2- 3 sl võid
1 keskmine kaalikas
500 g kartulit
3 porgandit
1,5 l vett
0,5 l köögiviljapuljongit
1 karp (185 g) Valio Viola sulajuustu
200 g vähisabasid soolvees
50 g seemnesegu

Koori ja tükelda köögiviljad ning pruunista võis. Vala peale vesi ja keeda seni, kuni köögiviljad on pehmed. Vajadusel lisa keetmise ajal vett. Seejärel lisa puljong ja sulajuust ning püreeri supp saumiksriga ühtlaseks. Soovi korral maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kuumalt vähisabade ja seemnetega.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid