Šokolaadi tassikoogid Oreo küpsise kreemiga

Täna on kauaoodatud sõbrapäev- jälle põhjust kooki küpsetada :) Tegelikult on kookidest oluliselt tähtsam aeg, mis me oma lähedastega veedame, aga keegi ei ole öelnud, et selle käigus ei võiks koos kooki teha või hoopis süüa. Ja mis sobiks maiasmokkadele paremini, kui rikkalikud šokolaadikoogid, kohvise šokolaaditäidise ja küpsisekreemiga. Kreemi sisse sobivad ühtviisi hästi nii Oreo, Domino kui ka Dopsi küpsised, ühesõnaga kasuta just neid, mis käepärast ja kõige rohkem meeldivad.
Retsept taas Manuela Kjeilenilt siit.

Koogid:
130 g võid
225 g suhkrut
3 muna
170 g jahu
60 g kakaopulbrit
1/2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
175 ml kuuma kanget kohvi
175 ml vahukoort
1 tl vanilliekstrakti

Šokolaaditäidis:
125 ml vahukoort
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
100 g hakitud tumedat šokolaadi
35 g võid

Oreo küpsise kreem:
4 dl vahukoort
200 g mascarpone toorjuustu
100 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
175 g purustatud Oreo küpsiseid

Kookide jaoks sega omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Vahusta teises kausis toasoe või suhkruga heledaks vahuks, lisa vanilliekstrakt ja vahustades ühekaupa munad. Seejärel lisa osade kaupa jahusegu vaheldumisi kohvi ja koorega, vahepeal tainast ühtlaseks segades. Tainas jääb üsna vedel. Vooderda 12 pesaga muffinivorm pabervormidega ja täida vormid 3/4 ulatuses tainaga. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 25-  27 minutit. Lase jahtuda.
Täidise jaoks aja koor koos lahustuva kohviga keema ning vala kaussi pandud šokolaadi ja või peale. Sega, kuni šokolaad on sulanud ning lase jahtuda ja taheneda. Toatemperatuuril kulub selleks umbes 6 tundi, aga külmikus saab 30 minutiga hakkama.
Kreemi jaoks mikserda kokku vahukoor, toorjuust, suhkur ja vanilliekstrakt, kuni segu on tugev. Sega juurde purustatud küpsised.
Kui koogid on jahtunud uurista nende sisse õunasüdame eemaldaja abil augud ja täida need tordipritsi abil šokolaadikreemiga. Seejärel pane pritskotti küpsisekreem ja kata koogid pealt kreemiga.

Kommentaarid