Kõrvitsasupp praetud frikadellidega

Sametine ja soojendav kõrvitsapüreesupp on tänu koorele, juustule ja frikadellidele piisavalt toitev. Supile lisavad mõnusat maitsenüanssi küüslauk ja hapukas õun.


Vaja läheb:
2 kartulit
1 porgand
1 suur küüslauguküüs
1 õun
sorts oliivõli
600 g kõrvitsa viljaliha, tükeldatud
1 tl soola
100 g sulajuustu
1 dl vahukoort
musta pipart
400 g frikadelle
forte juustu laaste

Koori ja tükelda kartulid, porgand ja õun. Puhasta küüslauguküüs ning haki peeneks.
Vala poti põhja sorts oliivõli, hauta selles kergelt küüslauk, lisa juurde porgand, kartul ja õun ning hauta veel paar minutit pidevalt segades. Vala juurde niipalju vett, et köögiviljad oleksid kaetud ja lase keskmisel kuumusel keeda 15 minutit, seejärel lisa kõrvitsa viljaliha ning nii palju vett, et kõrvits oleks kaetud, maitsesta soolaga ja keeda, kuni köögiviljad on täiesti pehmed. Selleks ajaks on kindlasti vähenenud ka keeduvee hulk. Kui tundub siiski, et vett on liiga palju, kurna osa sellest ära, kuid jäta keeduvedelik alles, et sellega vajadusel suppi vedeldada.
Pane potti sulajuust ja vala juurde vahukoor ning püreeri segu saumiksriga. Kui supp on liiga paks, lisa vajadusel veel keeduvedelikku. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Prae pannil frikadellid pruuniks. Serveeri suppi frikadellide ja juustulaastudega ning naudi kohe.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid