Kohupiima- mango jäätisetort
Selle tordi peaosas on imeline magus mango. Mango on minu arvates üks maitsvamaid troopilisi puuvilju, ükskõik, kas siis värskena või hoopis püreena. Kuna küpse mango valik poes on meil siin üsna kesine, siis sobib alternatiiviks kenasti mõni kvaliteete mangopüree.
Põhi:
200 g digestive küpsiseid
75 g sulavõid
Täidis:
150 g hapukoort
2 dl vahukoort
300 g (2 topsi) Alma mango- banaani kohupiimakreemi chiaga
1 tl vanillisuhkrut
2 sl suhkrut
Kate:
400 ml mangopüreed (nt. East End, Bonne)
Kata ümara 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed toidukilega.
Põhja jaoks purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru koogivormi põhjale ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta vahukoor, hapukoor ja kohupiim suhkrutega ühtlaseks massiks, vala põhjale ning lase 1,5 tundi sügavkülmas taheneda. Seejärel vala tordile mangoüree ja jäta üleöö sügavkülma.
Tõsta tort 30 minutit enne serveerimist toatemperatuurile, et seda oleks kergem lõigata. Lõigata on parem kuuma vette kastetud noaga.
Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.
Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.
Kommentaarid