Sulanud lumememmedega piparkoogid

Vaatamata sellele, et nende piparkookide kaunistamine võtab omajagu aega, on tulemus igati seda väärt ja mitte ainult suurepärase välimuse, vaid ka maitse tõttu. See kaunistamise idee pärineb Mansikkamäki blogist, kes lausa filigraanseid küpsiseid valmistab. Sellised piparkoogid sobivad jõulukuul hästi ka kinkimiseks.
Alustuseks küpseta lihtsad ümarad piparkoogid, kas siis poest ostetud tainast või hoopis näiteks isetehtud tainast, näiteks sellisest. Siis läheb sul vaja veel marmelaadikuule. Head on Fazeri ümarad kuulid, mis poolitades on täpselt õige kujuga. Kleebi kuul tavalise glasuuriga piparkoogiketta ühte serva.
Piparkoogiglasuuri jaoks läheb vaja tuhksuhkrut ja vahustatud munavalget. Mina teen glasuuri tunde järgi, aga tuhksuhkru kogus on üsna suur. Ühe munavalge kohta kulub umbes 4 dl tuhksuhkrut. Glasuuri maitsestamiseks kasutan vahel ka veidi sidrunimahla.
Veidike glasuuri värvisin söetabletiga halliks. Ülejäänud valge glasuur tuleb niristada üle marmelaadikuulide piparkookidele. Seejärel aseta paika oranži toiduvärviga värvitud suhkrumassist voolitud porgandninad ja kaunista lumememmed tumedast glasuurist silmade-suude-nööpide-kätega. Kaunistada võib ka loomulikult pärlite jms.
Vaata ka Nami-Nami kooskokkamist.

Kommentaarid