Nigella šokolaadi mousse

 Sõltuvusttekitava, aga korraga vaid väikestes kogustes tarbitava maiuse (selle tõttu, et see on lihtsalt ülimagus) retsept pärineb raamatust "Nigella express". Olen seda ka varem korduvalt teinud, aga siis ei olnud veel seda blogi olemas. Nüüd lumetormisel õhtul tundus sobiv väike šokolaadimaius valmistada ja kõrvale juua veel tassike sooja mustikateed.Ettevaatust, šokolaadisõltuvust tekitav!

Vaja läheb:

150 g vahukomme
50 g võid
250 g tumedat šokolaadi
60 ml keevat vett
280 ml vahukoort
1 tl vanillieksrakti

Pane vahukommid, tükeldatud või, tükeldatud šokolaad ja keev vesi potti ning sulata segu madalal kuumusel aeg-ajalt segades. Seejärel tõsta pott tulelt.
Vahusta koor vanilliekstraktiga ja sega õrnalt šokolaadisegusse. Vala segu kaussidesse või klaasidesse ja serveeri. Juurde võid pakkuda näiteks marju.

Kommentaarid