III advent pehme piparkoogiga
Kuidagi märkamatult on juba saabunud III advent ja ega need jõuludki enam mägede taga pole. Veidi jõulusemat meeleolu aitab advendiaega luua mõnus pehme piparkook valge šokolaadi- toorjuustu glasuuriga. Kui tavalised piparkoogid ei maitse või tahaks lihtsalt vahelduseks midagi muud, siis on see kook lausa ideaalne. Retsept pärineb "Väikesest piparkoogiraamatust". Vaata ka jõuluootuse teemalist kooskokkamist Nami-Namis.
Vaja läheb:
100 g võid
3 tl piparkoogimaitseainet
2 muna
2,5 dl suhkrut
250 g hapukoort
3,5 dl jahu
1 tl soodat
Katteks:
200 g valget šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu
1 apelsini riivitud koor
Sulata potis või, lisa maitseained ja lase korraks keema tõusta. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Vala jahutatud võisegu kloppides munavahu hulka. Seejärel lisa hapukoor ning soodaga segatud jahu. Sega tainas ühtlasek ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kooki 200 kraadi juures 20 minutit ja jahuta.
Katte valmstamiseks sulata šokolaad ja lisa sellele segades toorjuust ning riivitud apeldinikoor. Määri segu koogile ja lõika kook ruutudeks.
Vaja läheb:
100 g võid
3 tl piparkoogimaitseainet
2 muna
2,5 dl suhkrut
250 g hapukoort
3,5 dl jahu
1 tl soodat
Katteks:
200 g valget šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu
1 apelsini riivitud koor
Sulata potis või, lisa maitseained ja lase korraks keema tõusta. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Vala jahutatud võisegu kloppides munavahu hulka. Seejärel lisa hapukoor ning soodaga segatud jahu. Sega tainas ühtlasek ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kooki 200 kraadi juures 20 minutit ja jahuta.
Katte valmstamiseks sulata šokolaad ja lisa sellele segades toorjuust ning riivitud apeldinikoor. Määri segu koogile ja lõika kook ruutudeks.
Kommentaarid