Kreekapärane juustupirukas

Mahukad paljude retseptidega kokaraamatud on selles mõttes toredad, et sealt leiab ikka ja jälle põnevaid retsepte, mis eelmisel sirvimisel üldse kahe silma vahele jäid. Ka see toreda ja maitsva piruka retsept on leitud retseptide ammendamatust varasalvest -"Pereköögi kokaraamatust". Kuna seekord oli külalisi rohkem tulemas tegin topelt koguse pirukat suurele ahjuplaadile.Selleks tuleb võtta alljärgnevas koguses toiduaineid.

Põhi:

4 dl nisujahu
2 dl kartulipudrupulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
200 g külma võid
2 dl külma vett

Kate:

3 küüslauguküünt
2 paprikat
6 tomatit
4 sl õli
musta pipart
1 tl ürdisoola
1 tl punet
400 g fetajuustu
6 muna
4 dl kohvikoort
musti oliive

Sega jahu, kartulipudru- ja küpsetuspulber. Lisa võikuubikud ning sega köögikombainis läbi. Kalla juurde külm vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru tainas kõrgemate servadega ahjuplaadi põhjale ja äärtesse ning pane ca 30 minutiks külmikusse. Seejärel torka tainasse kahvliga augud ja eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks kuumuta pannil õli, lisa purustatud küüslauguküüned ning tükeldatud paprika ja kuumuta paar minutit. Viimaks lisa viilutatud tomatid ning maitsesta segu pipra, ürdisoola ja punega. Tõsta kate pirukapõhjale, tõsta peale feta tükid ning kalla peale muna-kohvikoore segu. Kõige peale pane oliivid ning küpseta seejärel 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaarid