Piparpähklid
Mõnusad piparkoogivürtsidega pähklisuurused küpsised, mis sobivad hästi jõulukuul krõbistamiseks. Nii kohvi, tee kui ka glögi kõrvale. Retsept on pärit raamatust "Krõbedad küpsised".
Vaja läheb:
125 g võid
125 g suhkrut
1muna
1 tl riivitud apelsinikoort
275 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl piparkoogivürtsi
Vahusta või suhkruga ja lisa segades muna ning apelsinikoor. Sega omavahel kuivained ning lisa või-munasegule. Sega tainas ühtlaseks, jaga kaheksaks osaks ja veereta pikkadeks torudeks. Lõika iga tainatoru pisikesteks tükkideks ja veereta pallideks. Tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Vaja läheb:
125 g võid
125 g suhkrut
1muna
1 tl riivitud apelsinikoort
275 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl piparkoogivürtsi
Vahusta või suhkruga ja lisa segades muna ning apelsinikoor. Sega omavahel kuivained ning lisa või-munasegule. Sega tainas ühtlaseks, jaga kaheksaks osaks ja veereta pikkadeks torudeks. Lõika iga tainatoru pisikesteks tükkideks ja veereta pallideks. Tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Kommentaarid