Porgandi- vaarikarull

Alljärgnev ülimaitsev koogiretsept pärineb Anni Arro värskest kokaraamatust "Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal". Porgandibiskviit koos rohke vahukoore- vaarika täidisega maitseb suurepäraselt. Mitte, et mul midagi tavaliste rullbiskviitide vastu oleks, aga see on lihtsalt niipalju parem. Eriti mõnusad on hapukad vaarikad vahukooretäidises.

Rulli jaoks:

500 g riivitud porgandit
180 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
5 sl õli
120 g jahu
50 g kookoshelbeid

Täidis:

400 g vahukoort
100 g suhkrut
150 g vaarikaid
2 sl želatiinipulbrit
100 ml apelsinimahla
Rulli taina jaoks sega kokku porgand, suhkur, vanillisuhkur, muna, õli ja jahu. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10- 15 minutit. Võa plaat ahjust välja, raputa peale kookoshelbed ja lase jahtuda. Seejärel keera kook tagurpidi puhtale küpsetuspaberile nii, et kookoshelbed jäävad allapoole.
Paisuta želatiini apelsinimahlas umbes 10 minutit. Seejärel sulata vesivannil ühtlaseks ja jäta jahtuma. Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa vahustades leige želatiinisegu ja vaarikad. Laota segu ühtlaselt koogile ja keera rulli. Pane rull vähemalt kaheks tunniks külma. Seejärel lõika viiludeks ja serveeri.

Kommentaarid