Geisha šokolaadiga juustukook
Selle maitsva ja šokolaadise koogi retsept pärineb värskelt ilmunud raamatust "Šokolaad". Mõnusalt kreemjas nagu õigele juustukoogile kohane. Lisaks veel imehea Geisha kommide maitse. Suussulav!
Põhi:
50 g võid
150 g Digestive küpsiseid
2 tl vanillisuhkrut
1 sl kakaopulbrit
Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
3/4 dl jahu
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
1 apelsini riivitud koor
150 g Geisha šokolaadi või komme
1 dl vahukoort
Katteks:
tumedat ja valget šokolaadi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega juurde kakao ning vanillisuhkur. Lisa sulavõi ja suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud ümara vormi põhja ning tõsta külmkappi.
Täidise jaoks sega toorjuust jahu, vanillisuhkru ja suhkruga ning lisa vahustades munad. Sega juurde hakitud šokolaad või kommid, riivitud apelsinikoor ja lõpuks vahustatud koor. Vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit ning seejärel alanda temperatuuri 150 kraadini ja küpseta kooki veel 1 tund. Lase vormis jahtuda.
Kaunistamiseks sulata šokolaad ja kaunista vastavalt oma fantaasiale. Hoia serveerimiseni külmas.
Põhi:
50 g võid
150 g Digestive küpsiseid
2 tl vanillisuhkrut
1 sl kakaopulbrit
Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
3/4 dl jahu
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
1 apelsini riivitud koor
150 g Geisha šokolaadi või komme
1 dl vahukoort
Katteks:
tumedat ja valget šokolaadi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega juurde kakao ning vanillisuhkur. Lisa sulavõi ja suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud ümara vormi põhja ning tõsta külmkappi.
Täidise jaoks sega toorjuust jahu, vanillisuhkru ja suhkruga ning lisa vahustades munad. Sega juurde hakitud šokolaad või kommid, riivitud apelsinikoor ja lõpuks vahustatud koor. Vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit ning seejärel alanda temperatuuri 150 kraadini ja küpseta kooki veel 1 tund. Lase vormis jahtuda.
Kaunistamiseks sulata šokolaad ja kaunista vastavalt oma fantaasiale. Hoia serveerimiseni külmas.
Kommentaarid