Aknaga piparkoogid


Neid piparkooke saab valmistada ükskõik millisest meelepärasest tainast. Taina võib osta poest või siis hoopis ise valmistada (näiteks nii nagu siin õpetatud).
Tainas tuleb laual laiali rullida ja vormida tainast meelepärased kujundid ning nende keskele omakorda lõigata väiksema piparkoogi vormiga sobiva kuju ja suurusega augud.
Seejärel lao piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja iga piparkoogi keskele auku aseta hakitud karamellkomme. Mina kasutain rohelise akna jaoks Kalevi õunakaramelli ja punase akna jaoks Kalevi barbarissi karamelli.
Küpsetamisel jälgi, et karamell ei hakkaks mullitama, vaid võta piparkoogid ahjust välja siis, kui karamell on sulanud ja laiali valgunud ning piparkoogid küpsenud. Selleks kulub 180 kraadi juures orienteeruvalt 10 minutit. Lase piparkookidel ahjuplaadil jahtuda, enne kui nad küpsetuspaberilt ära tõstad.

Kommentaarid