Piparkoogitainas

 Ma armastan piparkooke väga-väga. Ja jõulude ajal on neid eriti mõnus krõbistada. Kusjuures eriti jõuluse tunde tekitab kodus just piparkoogiküpsetamise lõhn. Aga selgus, et sama mõnusat lõhna levib köögist ka siis, kui meisterdada piparkoogitainast...
Selle piparkoogitaina retsept pärineb "Väiksest piparkoogiraamatust" ja esmasel maitsmisel tundus see igatahes väga hea.

vaja läheb:

1,5 dl tumedat siirupit
3 dl suhkrut
200 g võid
5 tl piparkoogimaitseainet
1,5 dl vahukoort
10 dl jahu
1 sl soodat

Kuumuta potis siirupit, suhkrut, maitseaineid ja võid seni kuni või on sulanud. Lisa vahustamata koor ja sega juurde soodaga segatud jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja mässi toidukilesse ning hoia järgmise päevani külmas. Edasi tuleb tainas lihtsalt lahti rullida ja küpsetada endale meelepärase kujuga piparkoogid!
 Küpseta 200 kraadi juures 8- 10 minutit.

Kommentaarid