Vastlakuklid soolakaramelli ja toorjuustuvahuga


Vastlad ei saa tulla ilma vahukoorekukliteta. Seekord on esimene kuklisoovitus väikese vimkaga. Vahukoore asemel on kreemjas toorjuustu- vahukoore kreem ja lisamaitset annab mõnus soolakaramelli kiht. Mmmmm... kui magus :)

Soolakaramell: 
150 g peensuhkrut
25 g võid 
näpuotsatäis meresoolahelbeid
125 ml vahukoort

Kuklid:
450 g jahu
2,5 dl piima
7 g kuivpärmi
näpuotsatäis soola
40 g suhkrut
80 g sulavõid
määrimiseks muna
pärlsuhkrut

Toorjuustukreem:
200 g Valio Viola karamelli toorjuustu
4 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
2 spl suhkrut

Soolakaramelli valmistamiseks pane suhkur potti, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud ja pruunikas. Võta pott tulelt, lisa sool ja ettevaatlikult vahukoor- segu võib pritsida, nii et ole ettevaatlik. Sega juurde ka või. Pane pott uuesti tulele ning kuumuta segades u 2 minutit, kuni soolakaramell pakseneb veidi ja segu on ühtlane.
Karamell valmista vähemalt paar tundi varem, sest see jahtub aeglaselt. Selle võid vabalt valmis teha ka eemisel päeval.
Pärmitaina jaoks sega omavahel jahu, pärm, sool ja suhkur. Kuumuta koos piim ja või, kuni või on sulanud, lase jahtuda umbes 40 kraadini (käesoojaks), vala jahusegule ja sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta soojasse kohta tunniks kerkima. Vormi kerkinud tainast kuklid (neid saab umbes 15) ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda munaga, soovi korral puista peale pärlsuhkrut ja küpseta eelkuumutatud ahjus 190 kraadi juures 15- 20 minutit ning lase jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta kausis külmkapikülm vahukoor ja toorjuust koos suhkrutega tugevaks vahuks. Kui soovid magusamat kreemi, siis lisa lihtsalt rohkem suhkrut.
Lõika jahtunud kuklitel pealt õhuke ketas maha, määri kuklile karamelli, pritsi toorjuustukreemi ja aseta ketas kreemile. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut ning serveeri.

Retsept valmis koostöös Valio/ Almaga.

Kommentaarid