Vastlakuklid soolakaramelli ja toorjuustuvahuga
25 g võid
125 ml vahukoort
Karamell valmista vähemalt paar tundi varem, sest see jahtub aeglaselt. Selle võid vabalt valmis teha ka eemisel päeval.
Pärmitaina jaoks sega omavahel jahu, pärm, sool ja suhkur. Kuumuta koos piim ja või, kuni või on sulanud, lase jahtuda umbes 40 kraadini (käesoojaks), vala jahusegule ja sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta soojasse kohta tunniks kerkima. Vormi kerkinud tainast kuklid (neid saab umbes 15) ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda munaga, soovi korral puista peale pärlsuhkrut ja küpseta eelkuumutatud ahjus 190 kraadi juures 15- 20 minutit ning lase jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta kausis külmkapikülm vahukoor ja toorjuust koos suhkrutega tugevaks vahuks. Kui soovid magusamat kreemi, siis lisa lihtsalt rohkem suhkrut.
Lõika jahtunud kuklitel pealt õhuke ketas maha, määri kuklile karamelli, pritsi toorjuustukreemi ja aseta ketas kreemile. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut ning serveeri.
Retsept valmis koostöös Valio/ Almaga.
Kommentaarid