Tarretatud šokolaadi- juustukook

Väga õhuline ja maitsev kook, mis on tõeliselt šokolaadine. Oleme seda päris palju kordi valmistanud ja teeme seda kindlasti tulevikus ka. Sobib hästi sünnipäevalauale või mõneks muuks tähtpäevaks. Eriti meeldib kindlasti šokolaadisõpradele. Retsept pärineb Toidutarest.

Põhi:
175 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Täidis:
4 lehte želatiini
200 g tumedat šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
2 sl keeva vett
2 dl vahukoort

Põhja jaoks purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Sulata šokolaad vesivannil.
Sega omavahel toasoe toorjuust, pool suhkrust, vanillisuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga kõvaks vahuks; vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuustuvaht, šokolaad, munavalgevaht ja vahukoor. Pigista želatiinilehed kuivaks ning lahusta kuumas vees, nirista želatiin pidevalt segades täidise hulka. Vala täidis põhjale ning tõsta vähemalt 4 tunniks jahedasse tarduma.
Kaunista meelepäraselt ja serveeri.

Kommentaarid