Ratatouille'i- kitsejuustu pirukas

Hästi mahlane ja köögiviljane pirukas justnagu köögiviljahautis piruka kujul. Köögivilju võib vastavalt maitsele ja nende olemasolule külmkapis/ sahvris varieerida ja edukalt olen kasutanud kitsejuustu asemel piruka peal ka fetajuustu. Retsept pärineb A. Kangi raamatust "Ahjusoe".

Põhi:
500 g lehttainast

Täidis:
50 ml õli
1 väiksem baklažaan
1 väiksem suvikõrvits
1 paprika
1/2 porrut
2 küüslauguküünt
soola, pipart
1 sl palsamiäädikat
soovi korral värskeid hakitud ürte
100 g kitsejuustu

Suru tainas vormi põhjale ja servadele ning eelküpseta 225 kraadi C juures 10 minutit.
Katte jaoks prae pannil kuumutatud õlis baklažaani, suvikõrvitsat, porrut ja paprikat 5 minutit, lisa hakitud küüslauk ja hauta veel 5 minutit. ;aitsesta segu soola, pipra, palsamiäädika ja hakitud ürtidega ning lase veidi jahtuda ja vala põhjale. Kata täidis murendatud juustuga ja küpseta 200 kraadi C juures 20 minutit

Kommentaarid