Šokolaadi- küpsise tassikoogid põletatud vahukommikreemiga

Meil on peres selline traditsioon, et alati sünnipäevahommikutel on sünnipäevalaul ja kindlasti ka kook, mille pealt uniste silmadega küünlaid ära saaks puhuda. Ühe järjekordse sünnipäeva eel jäi mulle silma seesama tassikookide retsept. Täna küpsistele ei maitse päris nii nagu tavaline šokolaadikook ja muidugi eriti mõnusaks teeb koogi vahukommimüts.
Retsept on pärit siit.

Tassikoogid:
200 g + 50 g suhkrut
225 g jahu
85 g kakaopulbrit
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
2 muna
200 ml piima
100 ml taimeõli
2 tl vanilliekstrakti
200 ml keeva vett
20 purustatud digestive küpsist
75 g sulavõid
260 g tumedat šokolaadi, hakitud

Vahukommikate:
8 munavalget
400 g suhkrut
1/2 tl viinakivi
2 tl vanilliekstrakti

Sega omavahel 200 g suhkrut jahu, kakao, küpsetuspulber, sooda ja sool. Teises kausis sega munad, piim, õli ja vanilliekstrakt, lisa kuivainesegu ja sega korralikult läbi, et moodstuks ühtlane tainas, seejärel sega juurde kuum vesi  ja sega ühtlaseks.
Sega omavahel küpsisepuru, sulavõi ja ülejäänud 50 g suhkrut. Pane iga muffinivormi põhja 1 tl küpsisepuru segu ja suru klaasi abil vastu põhja. Tõsta igasse vormi seejärel 2 tl hakitud šokolaadi ja aseta vormid ahju 180 kraadi juurde 5 minutiks küpsema. Seejärel tõsta vormid ahjust välja, täida 3/4 ulatuses tainaga, puista peale ülejäänud küpsisepurusegu ja küpseta veel 18- 20 minutit, kuni tikk tuleb koogi seest puhtalt välja. Tõsta koogid ahjust välja ja lase jahtuda.
Pane munavalged, suhkur ja vanilliekstrakt kuumakindlasse kausssi ning aseta vesivanile ja kuumuta pidevalt segades 3- 4 minutit. Seejärel tõsta kauss vesivannilt ja mikserda kiirust järk järgult maksimumini tõstes, kuni vaht on tihe ja läikiv (u 5- 7 minutit), lõpuks sega juurde vanilliekstrakt.
Pane kreem pritskotti ja kata sellega jahtunud tassikoogid ning grilli kreem põleti abil pruunikaks ja serveeri.

Kommentaarid