Kodujuustu- brokoli pirukas

Mahe kodujuustu- brokoli pirukas sobib kergemaks eineks iseseisva roana, aga miks mitte ka supi või mõne liharoa kõrvale. Kodujuust muudab täidise mõnusalt mahlaseks. Kui juhtub, et brokolit ei ole käepärast, siis asenduseks sobib täitsa hästi ka näiteks lillkapsas.

Põhi:
120 g võid
240 g jahu
näpuotsatäis soola
2- 3 sl külma vett

Täidis:
400 g Alma soolakurgi- tilli kodujuustu
0,5 dl kohvikoort
3 muna
soola
250 g poolpehmeks aurutatud brokoliõisikuid

Taina valmistamiseks haki või soola ja jahuga puruseks massiks, lisa vesi ja töötle ühtlaseks tainaks. Rulli tainas lahti, suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele ning tõsta pooleks tunniks külma. Torgi seejärel kahvliga põhi läbi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi C juures 10 minutit.
Täidise jaoks sega omavahel kodujuust, kohvikoor, muna ja sool. Lao eelküpsetatud põhjale brokoliõisikud ja vala peale täidis ning küpseta 180 kraadi juures 25- 30 minutit, kuni täidis on küps.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid