Soolased muffinid juustu ja peekoniga
Soolased muffinid sobivad hästi kohvilauale soolaseks ampsuks, aga ka püreesupi kõrvale võileiva asemel. Kreemjas sulajuust ning krõbe peekon lisavad pestoga maitsestatud muffinile särtsu.
2 muna
200 g hapukoort või keefiri
4 sl sulavõid
100 g kodujuustu
4 sl punast pestot
80 g riivjuustu
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl nisujahu
2 dl rukkijahu
130 g peekonit
185 g (1 karp) Valio Vola forte sulajuustu
Sega omavahel jahud, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis sega lahtiklopitud muna, hapukoor, sulavõi, kodujuust ja pesto. Lisa segades riivjuust ja jahusegu. Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20- 25 minutit.
Prae pannil peekon krõbedaks ja nõruta salvrätikul rasvast kuivaks. Kaunista jahtunud muffinid sulajuustu tupsu ja peekonikrõpsuga.
Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.
Kommentaarid