Granadilli- besee tartaletid

Ilma mingi kahtluseta on granadill üks mu lemmikpuuvili-see hapukas troopiline maitse on lihtsalt vastupandamatu. Ja mis puutub beseesse või muudesse munavalgekreemidesse, siis jah, need on ka lihtsalt imehead ja õhulised. Ehk siis selles koogis kohtuvad kõik lemmikud.
Retsept pärineb raamatust "Ahjusoe".

Põhi:
75 g võid
3 sl tuhksuhkrut
1 munakollane
110 g jahu
näpuotsatäis soola

Täidis:
200 ml granadillipüreed (seemneteta)
200 g suhkrut
4 muna
4 munakollast
180 g võid

Kate:
4 munavalget
190 g suhkrut

Vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa munakollane, jahu ning sool. Aseta tainas toidukilesse mähitult tunniks külma.
Rulli tainas lahti ja vooderda sellega vormide (24 cm vormi) põhi ning küljed, toksi kahvliga augud sisse ja pane täidise valmistamise ajaks külma. Aseta põhjale raskus ja eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks sega granadillipüree, suhkur, munakollased, munad ja pool võist ning kuumuta pidevalt segades keskmisel kuumusel keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa ülejäänud või. Vajadusel suru kreem läbi sõela ning lase jahtuda. Kata kreemiga koogipõhi.
Besee valmistamiseks kuumuta väikeses potis pidevalt segades munavalgeid ja suhkrut, kuni segu on 60 kraadi juures. Seejärel eemalda tulelt ja vahusta maksimaalsel kiirusel seni, kuni vaht on tihe ja läikiv. Pritsi besee koogile ja põleta pealt kuldseks.

Kommentaarid