Tiramisu
Raske on leida sõnu kirjeldamaks seda magustoitu. Kuidagi on õnnestunud üsna lihtsaid toiduaineid kokku pannes saavutada selline maitse, millest lihtsalt ei saa kunagi küllalt. Erinevaid retsepte on kindlasti sadu ja igaüks leiab endale just selle meelepärase katsetades. Mulle meeldib kindlasti kreemi teha munaga ja kasutan selleks alati maamune. Poemunadest kreemi tehes oleks mõistlik kreem läbi kuumutada. Retsept pärineb Epicurious' est.
Vaja läheb:
18 Savoiardi küpsist
3 suurt muna, valged kollastest eraldatud
250 g mascarponet
1 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 tassi külma kanget kohvi
3- 4 sl Amaretto likööri
pealeraputamiseks kakaopulbrit
Vahusta munakollased poolega suhkrukogusest heledaks vahuks ja lisa vahustades mascarpone. Teises kausis vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmete tippudeni, lisa suhkur ja vahusta kõvaks vahuks. Eraldi vahusta vahukoor ning sega ettevaatlikult mascarponesegu juurde, viimasena sega juurde munavalgevaht.
Sega omavahel kohv ja Amaretto. Kasta küpsised ühekaupa kohvi sisse ja kata nendega klaasist vormi või kausi põhi. Kata küpsised poolega kreemist ja lao peale teine kiht immutatud küpsised ning kata ülejäänud kreemiga. Lase magusroal jahedas seista vähemalt 3- 4 tundi. Enne serveerimist sõelu peale kakaopulbrit või puista riivitud šokolaadi.
Vaja läheb:
18 Savoiardi küpsist
3 suurt muna, valged kollastest eraldatud
250 g mascarponet
1 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 tassi külma kanget kohvi
3- 4 sl Amaretto likööri
pealeraputamiseks kakaopulbrit
Vahusta munakollased poolega suhkrukogusest heledaks vahuks ja lisa vahustades mascarpone. Teises kausis vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmete tippudeni, lisa suhkur ja vahusta kõvaks vahuks. Eraldi vahusta vahukoor ning sega ettevaatlikult mascarponesegu juurde, viimasena sega juurde munavalgevaht.
Sega omavahel kohv ja Amaretto. Kasta küpsised ühekaupa kohvi sisse ja kata nendega klaasist vormi või kausi põhi. Kata küpsised poolega kreemist ja lao peale teine kiht immutatud küpsised ning kata ülejäänud kreemiga. Lase magusroal jahedas seista vähemalt 3- 4 tundi. Enne serveerimist sõelu peale kakaopulbrit või puista riivitud šokolaadi.
Kommentaarid