Martsipanimaius (kransekake)
Kransekake on Taani ja Norra traditsiooniline martsipanimaius, mida tavaliselt süüakse erilistel puhkudel, näiteks pulmade, ristimise või jõulude ajal. Selline maius koosneb tavaliselt rõngastest, mis on laotud üksteise peale ja moodustavad torni, aga levinud on ka sellised küpsiselaadsed pulgakesed, mida meie küpsetasime. Küpsetatud martsipani ja šokolaadi kooslus maitseb ootuspäraselt hästi. Retseptiinspiratsiooni sain siit.
Vaja läheb:
400 g Odense martsipanikoogi massi
või
150 g mandlijahu
150 g tuhksuhkrut
1 munavalge
Lisaks:
150 g tumedat šokolaadi
nonparelle
Kui teed ise martsipani, siis sega omavahel mandlijahu ja tuhksuhkur ning lisa munavalge ja töötle köögikombainis ühtlaseks massiks. Mässi martsipan toidukilesse ja hoia üleöö külmas.
Rulli martsipan ümarateks pulgakesteks või pritsi tordipritsi abil küpsetuspaberile umbes 7 cm pikkused pulgad. Ära pulgakesi üksteisele liiga lähedale aseta! Küpseta neid 180 kraadi juures 6- 7 minutit ja lase jahtuda ning kasta sulatatud šokolaadi sisse. Soovi korral puista peale nonparelle.
Lase šokolaadil taheneda ja asu maiustama :)
Vaja läheb:
400 g Odense martsipanikoogi massi
või
150 g mandlijahu
150 g tuhksuhkrut
1 munavalge
Lisaks:
150 g tumedat šokolaadi
nonparelle
Kui teed ise martsipani, siis sega omavahel mandlijahu ja tuhksuhkur ning lisa munavalge ja töötle köögikombainis ühtlaseks massiks. Mässi martsipan toidukilesse ja hoia üleöö külmas.
Rulli martsipan ümarateks pulgakesteks või pritsi tordipritsi abil küpsetuspaberile umbes 7 cm pikkused pulgad. Ära pulgakesi üksteisele liiga lähedale aseta! Küpseta neid 180 kraadi juures 6- 7 minutit ja lase jahtuda ning kasta sulatatud šokolaadi sisse. Soovi korral puista peale nonparelle.
Lase šokolaadil taheneda ja asu maiustama :)
Kommentaarid