Pidusai martsipaniga
Pärmitainaküpsetisele omaselt maitseb ka see sai lausa suurepäraselt just soojana, aga ka jahtununa ei ole tal midagi viga. Tassi kohvi või klaasi piima saatjana on hõrk igaljuhul. Pidusaia täidise osas võib igaüks valida endale just täpselt meelepärase. Kui martsipan tundub ehk liiga magus, siis või ju kasutada ka kaneeli või hoopis moosi.
Küpsetise algretsept pärineb Nami- Namist.
Vaja läheb:
25 g pärmi
0,25 dl käesooja vett
50 g võid
1,5 dl piima
0,5 tl soola
0,5 dl suhkrut
350 g nisujahu
Täidis:
400 g Odense pistaatsiamaitselist dessertmassi või martsipanimassi
150 g mandlipuru
Taina jaoks lahusta pärm soojas vees ja sulata või. Lisa sulavõile piim ja vala pärmisegu hulka. sega juurde sool ja suhkur ning sõtku osade kaupa juurde jahu. kui tainas tuleb kausi küljest lahti, siis jäta see tunniks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainas rulli jahusel laual lahti ristkülikukujuliseks ja kata martsipanimassiga ning puista peale mandlipuru. Keera tainas rulli alates laiemast servast, lõika rull viiludeks ja lao rullid ümarasse koogivormi üksteise kõrvale. Küpseta saia 200 kraadi juures 25- 30 minutit.
Küpsetise algretsept pärineb Nami- Namist.
Vaja läheb:
25 g pärmi
0,25 dl käesooja vett
50 g võid
1,5 dl piima
0,5 tl soola
0,5 dl suhkrut
350 g nisujahu
Täidis:
400 g Odense pistaatsiamaitselist dessertmassi või martsipanimassi
150 g mandlipuru
Taina jaoks lahusta pärm soojas vees ja sulata või. Lisa sulavõile piim ja vala pärmisegu hulka. sega juurde sool ja suhkur ning sõtku osade kaupa juurde jahu. kui tainas tuleb kausi küljest lahti, siis jäta see tunniks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainas rulli jahusel laual lahti ristkülikukujuliseks ja kata martsipanimassiga ning puista peale mandlipuru. Keera tainas rulli alates laiemast servast, lõika rull viiludeks ja lao rullid ümarasse koogivormi üksteise kõrvale. Küpseta saia 200 kraadi juures 25- 30 minutit.
Kommentaarid