Hõrk sidrunikook

Tõeliselt mõnusa ja sidrunise täidisega kook on just parajalt hapukas. Koogi põhi on õhuke ja mure. Eriti mõnus on kook järgmisel päeval. Kindlasti ei tohi kooki lahti lõigata kuumalt, vaid peab ootama, kui täidis taheneb. Retsept pärineb raamatust M. Roux "Desserts".

Põhi:

175 g jahu
140 g võid
70 g yuhksuhkrut
näpuotsatäis soola
1 munakollane

Täidis:

5 muna
180 g sukrut
150 ml vahukoot
2 sidruni riivitud koor ja mahl
1 munakollane + 1 sl piima

Taina jaoks sega omavahel kuivained ja näpi sisse pehme või ja lõpuks lisa munakollane ning töötle ühtlaseks tainaks peopesaga sõtkudes. Mässi tainas toidukilesse ja pane külma.  Rulli tainas 3- 4 mm paksuseks ja suru 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadesse. Pane 20 minutiks külma ja seejärel küpseta 190 kraadi juures 15 minutit ja pintselda muna- piima seguga ning küpseta veel 5 minutit.
Täidise jaoks vispelda kokku munad ja suhkur,lisa hästi kergelt vahustatud koor ja sidruni koor ning - mahl. Lase täidisel jahedas seista ja vala eelküpsetatud põhjale ning küpseta kooki 150 kraadi juures 1 tund.

Kommentaarid