Ricotta ja vanilje tiramisu

See on veidi mahedam variant ülimõnusast magustoidust tiramisust, milles on mascarpone asemel kasutatud hoopis ricottat. Sellegipoolest on tegemist ülimaitsva magustoiduga. Eriti hästi maitseb üleöö külmas seisnult.
Retsept pärineb raamatust "Itaalia dieet".

Vaja läheb:

500 g ricottat
500 g türgi või kreeka jogurtit
4 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl külma kohvi
24 Savoiardi küpsist
kakaopulbrit

Vahusta ricotta suhkru, vanillisuhkru ja jogurtiga ühtlaseks.
Vala külm kohv kaussi ja kasta küpsised kohvisse ning aseta kausi põhja, kata ricotta seguga, lao peale kiht kohvis niisutatud küpsiseid ja uuesti ricottasegu.
Kõige peale puista enne serveerimist kakaopulber. Kata kauss toidukilega ja lase külmas vähemalt pool tundi kuni üleöö tõmmata.

Kommentaarid