Head uut aastat ja rukki- mustikakooki!
Aastanumber on vahepeal märkamatult vahetunud ja kuigi blogis on viimastel kuudel pisut vaiksem olnud, ei tähenda see kaugeltki seda , et pliidil meie köögis tolmukord peale oleks tulnud, otse vastupidi. Kiire pühadeaeg on nüüd läbi saanud ja elu loksub jälle oma tavalisse rütmi. Meie soovime kõigile maitseküllast, üllatusterohket ja toredat uut aastat ning palju katsetamisrõõmu köögis!
Aasta esimeseks retseptiks on imemaitsev mustikakook, mida saab teha nii külmutatud kui ka värsketest mustikatest ja mis võidab kohe kõigi südamed! Retsept pärineb ajakirjast "Diivan" ning on "Anna edasi " kohviku retsept.
Põhi:
400 g võid
150 g fariinsuhkrut
400 g rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Täidis:
800 g mustikaid
Kate:
130 g võid
130 g rukkijahu
130 g nisujahu
150 g muscovado või fariinsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Põhja jaoks vahusta või suhkruga, lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud rukkijahu ning kata tainaga küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaat. Puista põhjale mustikad. Katteks näpi jahud, suhkur ja või puruks ning kata sellega kook. Küpseta 200 kraadises ahjus 55 minutit kuni 1 tund.
Aasta esimeseks retseptiks on imemaitsev mustikakook, mida saab teha nii külmutatud kui ka värsketest mustikatest ja mis võidab kohe kõigi südamed! Retsept pärineb ajakirjast "Diivan" ning on "Anna edasi " kohviku retsept.
Põhi:
400 g võid
150 g fariinsuhkrut
400 g rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Täidis:
800 g mustikaid
Kate:
130 g võid
130 g rukkijahu
130 g nisujahu
150 g muscovado või fariinsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Põhja jaoks vahusta või suhkruga, lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud rukkijahu ning kata tainaga küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaat. Puista põhjale mustikad. Katteks näpi jahud, suhkur ja või puruks ning kata sellega kook. Küpseta 200 kraadises ahjus 55 minutit kuni 1 tund.
Kommentaarid