Kohupiima- virsikutort
Mahe tarretatud kook saab oma maitse virsikutelt. Tänu kohupiima suurele osakaalule täidises on kook mõnusalt mahe. Kui virsikud üldse ei meeldi, siis võib need asendada mõne teise puuvilja püreega.
Põhi:
180 g selga kondenspiima küpsiseid
90 g sulavõid
Täidis:
2 dl vahukoort
350 g konservvirsikuid
400 g kohupiimakreem maitsestamata 3 %
6 sl pruuni suhkrut
5 lehte želatiini
Põhi:
180 g selga kondenspiima küpsiseid
90 g sulavõid
Täidis:
2 dl vahukoort
350 g konservvirsikuid
400 g kohupiimakreem maitsestamata 3 %
6 sl pruuni suhkrut
5 lehte želatiini
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru
segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 20 cm läbimõõduga koogivormi
põhja. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks püreeri konservvirsikud ja
vahusta parim kodumaine vahukoor suhkruga. Sega omavahel kokku vahukoor,
virsikupüree ja kohupiim. Lase želatiinilehtedel külmas vees paisuda ja
lahusta seejärel 0,5 dl kuumutatud virsikusiirupis. Nirista želatiin
täidise hulka, viimast pidevalt segades, ja lõpuks vala täidis põhjale.
Lase tordil tarretuda 3 tundi kuni üle öö. Kaunistuseks puista peale
karamelli- või pähklipuru, võid kasutada ka šokolaadist kaunistusi.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Selle koogi retsept ilmus ka ajakirja "Toit ja trend" novembri- detsembrinumbris ja selle koogi foto kaunistas ajakirja kaant.
Kommentaarid