Kräsupea kook
Tuntud headuses Kräsupea kook ilmselt laiemat tutvustamist ei vaja. Üsna kerge vaevaga valmiv kook on mahlane ja maitsev. Isetehtud kooki ei anna loomulikult poelettidel leiduvaga võrreldagi. Lisasin Nami-Namist pärit retseptile ka kirsse, aga muus osas järgisin originaalretsepti. Maitseb nii väikestele kui ka suurtele!
Põhi:
4 muna
4 dl suhkrut
6dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 sl kakaopulbrit
Vahele:
1 kg hapukoort
400 g kirsse
Glasuur:
100 g võid
2 sl kohvikoort
3 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
Taina jaoks sega omavahel munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor. Jaga tainas pooleks ja ühele poolele sega juurde kakaopulber.Vala pruun tainas väiksemale ahjuplaadile või ahjuvormi ja hele tainas suurele ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.
Kui põhjad on küpsenud ja veidi jahtunud, siis lõika hele koogipõhi tükkideks. Sega tükid hapukoore ja kirssidega.
Aseta tume koogipõhi tordialusele ja kata heleda tordikuubiku seguga.
Glasuuri jaoks sulata potis või ja sega juurde teised ained ning lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Hoia enne serveerimist vähemalt paar tundi külmas.
Põhi:
4 muna
4 dl suhkrut
6dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 sl kakaopulbrit
Vahele:
1 kg hapukoort
400 g kirsse
Glasuur:
100 g võid
2 sl kohvikoort
3 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
Taina jaoks sega omavahel munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor. Jaga tainas pooleks ja ühele poolele sega juurde kakaopulber.Vala pruun tainas väiksemale ahjuplaadile või ahjuvormi ja hele tainas suurele ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.
Kui põhjad on küpsenud ja veidi jahtunud, siis lõika hele koogipõhi tükkideks. Sega tükid hapukoore ja kirssidega.
Aseta tume koogipõhi tordialusele ja kata heleda tordikuubiku seguga.
Glasuuri jaoks sulata potis või ja sega juurde teised ained ning lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Hoia enne serveerimist vähemalt paar tundi külmas.
Kommentaarid