Kaneelikõrvakesed

Olen neid kaneeliküpsiseid mitu korda poest ostnud ja siis kodus "Suure küpsetamisraamatu" II osa sirvides hakkas silma seesama retsept. Imemaitsvad kiirelt ja lihtsalt valmivad küpsised tulevad minu arvates päris maitsvad ka mooniseemne-suhkru täidisega.


Vaja läheb:

500 g lehttainast
1 dl suhkrut
3 tl kaneeli

Rulli tainas ristkülikukujuliseks, riputa tainale pool kaneeli-suhkru segust ja patsuta see käega tainasse. Kummuta tainaplaat teisele küpsetuspaberile nii, et allapoole jääb kaetud kiht. Kata ka pealmine kiht kaneelisuhkruga ja tõsta taina mõlemad lühemad servad keskele kokku, korda sama tegevust veelkord ning vajuta kergelt kokku nagu suleksid raamatu. Mähi tainas küpsetuspaberisse ja pane pooleks tunniks külma. Lõika tainast terava noaga õhukesed viilud ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225 kraadi juures 12 minutit.

Kommentaarid