Kolme šokolaadi juustukook

Vaatamata võrdlemisi kahvatule fotole on see kook maitse poolest vägagi suursugune. Kahjuks hakkab meil peale kella kahte päeval juba hämarduma ja selleks ajaks kui õhtul isuäratav kook valmis, on juba õues täiesti pime. Õnneks pimedus ei vähenda kuidagi koogi suurepärast ja hõrku maitset. Šokohoolikutele kohustuslik amps :)
Selle retsepti leidsin Perenaiste lehelt, kus on muuseas hetkel käimas ka šokolaadikuu. Kuigi koogi kihid segunesid (ilmselt vähese harjutamise viga), oli maitseelamus laitmatu.


Põhi:

6 digestive küpsist
30 g sulavõid

Täidis:

800 g toorjuustu
2 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
4 muna
100 g tumedat šokolaadi
100 g piimašokolaadi
100 g valget šokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru ümara lahtikäiva koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks põhi külma ootele.
Vahusta toorjuust, lisa vahustamata koor ja suhkur ning ühekaupa segades munad. Seejärel jaga tainas kolmeks võrdseks osaks. Sulata kõik šokolaadid eraldi kaussides. Lisa igale toorjuustusegule ühte sorti sulašokolaadi ja sega läbi. Vala tumeda šokolaadi kiht põhjale, sellele tõsta ettevaatlikult piimašokolaadi kiht ja kõige peale valge šokolaadi kiht.
Aseta ahju kuumakindel anum veega ja küpseta kooki 160 kraadi juures ahjus 1 tund. Seejärel lülita ahi välja, pane ukse vahele pajakinnas ja järelküpseta kooki veel 1 tund. Seejärel tõsta kook jahtuma ja paari tunni pärast pane külmkappi tahenema vähemalt 2 tunniks.

Kommentaarid