Peedisupp baklažaani ja fetaga

Paar päeva tagasi sai aiamaalt veel viimased peedid üles võetud ja kuna novembrikuu Oma Maitses oli ka üks peedisupi retsept, siis läkski see ühel argiõhtul käiku. Nagu ikka, kohandasin veidi retsepti vastavalt oma maitsele.

Supi jaoks läheb vaja:

1 punane mugulsibul
oliivõli
1 keskmine baklažaan
1 suurem peet
2 loorberilehte
vett või puljongit
ca 100 g fetat

Haki sibul väikesteks tükkideks ning kuumuta potipõhjas paari lusikatäie õli sees,  lisa kuubikuteks lõigatud baklažaan. Seejärel lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud peet, loorberilehed ja niipalju vett või puljongit, et see köögiviljad kataks. Kui peedi- ja baklažaanitükid on pehmed, tõsta veidi köögiviljatükke kõrvale, et kasutada neid hiljem serveerimisel. Ülejäänud supp püreeri (enne võta supist välja ka loorberilehed), maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel tõsta esmalt taldrikule püreed, siis veidi köögiviljakuubikuid ja kõige peale feta tükke.

Kommentaarid