Marja- kondenspiima kook

Selle lihtsa koogi retsept on originaalis pärit Perenaiste lehelt. Originaalis oli kook valmistatud veidi teistsuguse põhjaga ja rabarberikattega. Mina aga kasutasun põhjaks hapukoore- muretainast ja mustsõstraid. Kondenspiim muutub küpsedes mõnusalt karamelliseks ja sobib hästi tugevamaitseliste mustsõstardega.

Hapukoore muretainas:

200 g võid
100 g hapukoort
6 dl jahu
1/2 tl soodat
1/2 tl soola
1 sl suhkrut

Täidis:

300 g mustsõstraid
1 prk kondenspiima
Põhja jaoks haki või jahu hulka ja lisa teised ained ning sõtku tainas palliks.Pane tainas pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Seejärel suru tainas võiga määritud ümara vormi põhjale ja äärtesse ning eelküpseta ahjus 200 kraadi juures 8- 10 minutit.
Puista eelküpsetatud põhjale marjad ja vala üle kondenspiimaga ning küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist kindlasti jahuta kooki.

Kommentaarid