Dallase saiad
Ah, ma poes alati õhkan saialeti ääres, kui soojad kohupiima täidisega Dallase saiad on just ahjust tulnud, sest see lõhn on lihtsalt nii isuäratav. Dallase saiad on pärit Soomest ja nende leiutajaks on Tapani Mäkäräinen, kusjuures Nami- Namis ongi just tema retsept! Igatahes uurimisel selgus, et nende saiade tegemine ei olegi midagi eriliselt keerulist ja nii nad valmis meisterdatud saidki. Täidise retsept on pärit Nami- Namist, aga tainana kasutasin sedasama R.Bertinet' i magusat tainast nagu selles postituses.
Täidise jaoks:
100 g pehmet võid
2 muna
50 g suhkrut
200 g kohupiima
2 tl vanillisuhkrut
50 g kartulitärklist
Määrimiseks: 1 muna
Täidise valmistamiseks sega kõik ained ühtlaseks massiks.
Kui tainas on kerkinud, siis rulli see jahusele lauale laiali ristküliku kujuliseks ja kata osa kohupiimatäidisega ning keera rulli. Lõika rullist paarisentimeetrised viilud ja aseta ahjuplaadile ning lase neil umbes 1 tund kerkida.
Määri saiad pealt munaga ja tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsiga saiade peale veel täidist. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks:
100 g pehmet võid
2 muna
50 g suhkrut
200 g kohupiima
2 tl vanillisuhkrut
50 g kartulitärklist
Määrimiseks: 1 muna
Täidise valmistamiseks sega kõik ained ühtlaseks massiks.
Kui tainas on kerkinud, siis rulli see jahusele lauale laiali ristküliku kujuliseks ja kata osa kohupiimatäidisega ning keera rulli. Lõika rullist paarisentimeetrised viilud ja aseta ahjuplaadile ning lase neil umbes 1 tund kerkida.
Määri saiad pealt munaga ja tõsta lusikaga või pritsi kondiitripritsiga saiade peale veel täidist. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Kommentaarid