Tatraküpsised
Maitsvad ja kasulikud tatraküpsised on gluteenivabad, sobides seega hästi ka allergikutele. Aga see on kõigest lisaboonus, sest need mõnusad küpsised maitsevad külma piimaga väga hästi nii suurtele kui ka väikestele. Retsept on mõningate mugandustega pärit Nami-Namist.
Vaja läheb:
125 g võid
100 g demerara suhkrut
1 muna
150 g tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud pähkleid
2 sl vett
Vahusta või suhkruga ja lisa vahustades muna. Lisa tatrajahu, küpsetuspulber, hakitud pähklid (mina kasutasin umbes ühe kolmandiku kogusest metspähkleid, kolmandiku mandleid ja kolmandiku india pähkleid) ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Tõsta lusikaga ahjuplaadile küpsetuspaberile pätsikesed, soovi korral võid need ka kahvliga lapikumaks suruda. Küpseta 180 kraadi juures 15- 20 minutit.
Vaja läheb:
125 g võid
100 g demerara suhkrut
1 muna
150 g tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud pähkleid
2 sl vett
Vahusta või suhkruga ja lisa vahustades muna. Lisa tatrajahu, küpsetuspulber, hakitud pähklid (mina kasutasin umbes ühe kolmandiku kogusest metspähkleid, kolmandiku mandleid ja kolmandiku india pähkleid) ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Tõsta lusikaga ahjuplaadile küpsetuspaberile pätsikesed, soovi korral võid need ka kahvliga lapikumaks suruda. Küpseta 180 kraadi juures 15- 20 minutit.
Kommentaarid