Kõrvitsapäts

February 4, 2013
Seemneterikas kõrvitsapäts sobib hästi nii supi kõrvaseks kui ka niisama näksimiseks. Eriti hea maitseb kas oliivõli, toorjuustu või kõrvitsamäärdega.

 Vaja läheb:

400 g puhastatud kõrvitsa viljaliha
250 g durumnisujahu
150- 200 g nisujahu
150 g seemnesegu
70 g kõrvitsaseemneid
2,5 dl piima
100 g võid
1 sl suhkrut
1 tl soola
25 g pärmi

Sega omavahel käesoe piim, pärm ja veidi jahu ning lase taignal pool tundi kerkida. Valmista kõrvitsa viljalihast püree ja lisa soojalt eeltainale. Sega juurde ka sool ,suhkur, seemned ja jahud. Sõtkumise käigus sõtku taina sisse ka pehme või. Lase tainal tund aega soojas kohas kerkida ja vormi sellest pätsid ning küpseta 180 kraadi juures 30- 35 minutit.

0 comments: