Ahjuõunajogurtijäätis karamellikastmega

Olgu suvi või talv, aeg- ajalt tuleb maiasmokkadel ikka isu jäätise järele. Jäätisetegu pole mingi raketiteadus, nii et selle võib ka kodus ette võtta. Jogurtist valmistatud jäätis on mõnusalt kerge ja karamellikaste on justkui täpiks i- le.

Vaja läheb:

760 g Alma ahjuõunajogurtit (2 topsi)
200 g hapukoort
2 sl agaavi siirupit (sobib ka hele suhkrusiirup)
2 tl viina või likööri

Karamellikaste:

1 sl siirupit
100 g suhkrut
1-2 dl vahukoort

Jäätise jaoks sega kokku jogurt, hapukoor, siirup ja viin või liköör. Alkohol ei külmu ja seetõttu jääb jäätisesegu veidi pehmem. Külmuta jäätisemass jäätisemasinas või vala karpi ja aseta sügavkülma vähemalt 4 tunniks, segades segu iga 45 minuti järel. Enne serveerimist lase jäätisel veidi pehmeneda.
Katme jaoks sulata potis suhkur ja siirup, kuni suhkur on täiesti sulanud, vala juurde vahukoor ja sega. Mida rohkem koort lisad, seda vedelam jääb kaste.
Serveeri jäätist karamellikastmega.

Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid