Täidetud kana

February 4, 2013
Maitsva ja mahlase riisiroaga täidetud kana sobib suurepäraselt etendama pearoaeinet peolaual, aga ka näiteks nädalavahetuse lõunaks. Kana annab küpsedes täidisele mõnusa maitse nii, et riisitäidist ei tohiks kindlasti ülemaitsestada.

Vaja läheb:

1 Talleggi jahutatud broiler
100 g risoto riisi + 3 dl vett
100 g kuivatatud aprikoose
1 tükeldatud paprika
1 riivitud porgand
25 g sarapuupähkleid
1/4 tl muskaati
1,5 tl soola

Keeda riisi 10 minutit ja sega seejärel leotatud ja tükeldatud aprikooside, tükeldatud paprika, riivitud porgandi ja pähklitega ning maitsesta segu.
Pese kana ja hõõru seest ning väljast soolaga sisse. Täida kana riisiseguga ja soovi korral seo koivad nööriga kokku ja aseta ahjuvormi ning küpseta 180 kraadi juures 1 tund ja 25 minutit. Surema broileri puhul võib küpsetusaeg olla veidi pikem.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

0 comments: